Güven Yapı Mantolama ile enerjin cebinde kalsın!!

Bloglar

Çatı Yalıtım Çeşitleri

Çatı Yalıtım Çeşitleri

Çatı yalıtımı, kış aylarında artan ısı kayıplarını engellemek ve yaz aylarında da aşırı sıcak olmasını engellemek amacıyla hem ülke ekonomisi hem bireysel ekonomiye katkı sağlamak amacıyla yaptırılır. Çatılardan kaynaklanan ısı kaybının %25 civarında olduğu tespit edilmiş olup, daha sağlıklı ve konforlu bir yaşamının gereği olarak yapılan araştırmalarda mutlaka çatı izolasyonu yapılması gerektiği anlaşılmıştır. Çatı yalıtım çeşitleri arasında birçok malzeme kullanılarak yalıtılması gereken elementler su, ışık, radyasyon ve ses olarak sıralanabilir.

Devamı

İzolasyon Nedir?

İzolasyon Nedir?

Yalıtımın bir diğer eş anlamı her hangi bir şeyin çevresini oluşabilecek tehlikelere karşı sınırlandırmak olarak tanımlamak gerekir. Yalıtım ne demek sorusu genelde inşaat sektörüyle işi olanların sorduğu bir soru olmaktadır. Binaların, işyerlerinin, okulların kısaca yaşam alanlarının dış cephelerini olumsuz hava şartlarına karşı yani rutubet, sıcak, soğuk gibi dönemsel yada gürültü kirliliği gibi sürekli olan olumsuz şartlara karşı izole etmek için kullanılan malzemelerin genel ve uygulamalı adıdır.

Devamı

Kentsel Dönüşüm Nedir?

Kentsel Dönüşüm Nedir?

Ülkemiz maalesef şehirleşme noktasında yüzyılın en kötü sınavlarından birisini vermiş ve yaşanan depremler neticesinde ortaya çıkan manzara acı karnemizi ortaya koymuştur. Çarpık kentleşme koşullarının yanı sıra, oldukça niteliksiz yapılar inşa ederek girdiğimiz milenyumun hemen öncesinde yaşadığımız büyük Marmara depremi ise duruma kamusal bir müdahalenin söz konusu olması sonucunu doğurmuştur. Tabii, böyle acı bir tecrübe söz konusu olmadan Kentsel Dönüşüm fikrini benimsememiz çok daha iyi olurdu demekten kendimizi alıkoyamıyor olsak da, ne yazık ki 17 Ağustos, milat olarak tarihimize kalın harflerle yazılmıştır. Bu noktada hükmumetin son yıllarda hız kazanarak sürdürdüğü Kentsel Dönüşüm projesi tüm çevrelerce merak edilen bir husus haline gelmiştir.

Devamı